Всеки път е различно.

Понякога си задавам въпроса "Какво би се случило, ако...?" и това неминуемо води до раждането на идеи, сюжети, образи... Никога не знам колко "богата" и интересна ще се окаже дадена идея, докато не започна да я работя - първо в ума ми, а после и върху белия лист. 

Друг път в ума ми се завихрят диалози, описания или просто няколко изречения - спонтанни и неясни - и от тях се оформя цял разказ.  Често ми се налага да започна от средата или пък от самия край, защото там сцените са най-ясни, след това се връщам и пиша останалото.

А понякога имам просто едно заглавие, появило се изневиделица, и нищо повече. Аз трябва да разбера в каква връзка е то, кои са героите, къде се развива действието и така до последната буква.

Вълнуващо е. Това е една от причините да го правя. 

Често ме питат какво ме провокира да пиша и това е желанието. Желанието да дам воля на образите и идеите в ума ми; желанието за нещо пълноценно и удовлетворяващо; желанието просто да ти разкажа една история и заедно да ѝ се насладим.

В шкафчето ми ще откриеш десетки непубликувани разкази, есета, импресии и обикновени текстове. Повечето ще си останат там, защото те са онзи груб материал, който всеки пишещ човек трябва да създаде, за да овладее стила си и да напише своята първа добра история.

Започнах да пиша разказите за моя пръв сборник "Свръхсъдба" през 2016 г. Отне ми близо 2 години и стотици часове работа, за да ти поднеса 12 необикновени разказа. Сега те каня да се потопиш в мистериозния свят на "Свръхсъдба", а съвсем скоро очаквай нов сборник. 

Телефон: 0887 808069

Последвай ме:

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle