top of page
Динко Динев писател

Роден съм на 18 март - датата, на която са родени брилянтният американски писател Джон Ъпдайк и противоречивия мистик Едгар Кейси. Съмнявам се датата на раждане да преодпределя човешката съдба, но силно вярвам в това, че всяко нещо се случва с причина. Всяко събитие, всяка среща, дума или сън – колкото и случайни на пръв поглед да са те – имат своя смисъл; носят послание, което чака да бъде разтълкувано.

Пиша за необяснимото. За всички онези неща, за които гадаем и силно искаме да разберем, но така и не успяваме. Сигурно защото това е невъзможно или пък защото няма еднозначен отговор. 

 

Мистериозни хора, мистериозни места и още по-мистериозни прежиявявания, които оставят отпечатък върху съзнанието. Това ще откриеш в моите истории. Всяка една от тях ще те потопи в различна атмосфера и ще те срещне с необикновени персонажи. А краят винаги е непредсказуем...

Първият ми сборник с разкази – "Свръхсъдба" – се появи през 2018 г. По-точно: 23 ноември 2018 г. в една хладна сутрин. За по-малко от година продадените копия надхвърлиха 3000 и книгата бързо се превърна в бестселър. Към днешна дата продените бройки са над 6000, а отзивите, които получавам, ме стимулират да продължавам.

През есента на 2020 г. издадох и втория си сборник с разкази – "Спомени и привидения". В него събрах 14 дръзки и авангардни истории, които бързо се харесаха на читателите ми.

Каня те на среща. Мястото е моето необикновено въображение, а часът го определяш ти. Аз ти гарантирам, че няма да закъснея.

Място на раждане: гр. Сливен.

Образование: Бакалавър Психология.

Любими автори:  Джон Конъли, Чарлз Буковски, Стивън Кинг, Ремарк.

Любими книги: "Спасителят в ръжта", "Особени сезони", "Всичко на масата".

Хоби: Джогинг и театър.

Имаш въпрос към мен? Задай го тук.

Динко Динев писател
bottom of page